Departe de trivialul și iureșul cotidian, o doamnă de poveste a creat pentru copii, mai mici și mai mari, posibilitatea să-și imagineze și să-și deseneze propria poveste.
Lucreţia Picui lucrează la Biblioteca Județeană Argeș și a început să pună în practică un curs de Caligrafie. N-a zis nimeni că e o treabă ușoară pentru nimeni, însă se află deja în pregătire cu a treia etapă, care va fi deschisă după 15 noiembrie. Spune că acest curs poate fi un foarte bun antidepresiv și calmant, în același timp: „Faptul că te concentrezi atâta timp asupra unui singur lucru ca să-ți iasă bine, necesită multă atenție și răbdare. Și dacă îți place ce faci, descoperi că și ai aceste calităţi’, ne spune organizatoarea cursului.
În fiecare miercuri, de la orele 10.00-12.00; 12.00-14.00 și 15.00-17.00, cursanți între 7 și 77 ani se așează cu spatele drept, pentru că numai așa se stă la masa de scris, și încep să deseneze cu migală literele italice, gotice, ronde, batarde, slave, persane și, mai nou, vor fi și pictograme chinezeşti. Acestea din urmă sunt explicate de către Olga Halibei, specialist în acest tip de scriere.
Se folosesc penițe speciale, culori, rapidografe, etc. Este singurul loc din țară unde se face acest lucru. Unde mai pui că organizatorii cursului, Lucreţia Picui și Gabriela Tomescu îi învață pe cursanți cum se leagă o carte, care este istoria scrisului și multe alte lucruri care chiar ar putea să devină mai mult decât un hobby pentru viitor.
Arhitecți, elevi de liceu, pensionari, profesori și mulți alții abia așteaptă ziua de miercuri. Una dintre cursante a devenit chiar colaborator în cadrul proiectului. Cât de talentați sunt, o demonstrează expozițiile cu lucrările lor care au loc la finalul fiecărui curs. Coincidență sau, nu, dar în perioada interbelică, la Pitești a fost editat primul și singurul Caiet de Caligrafie și care, cum era normal, se află în proprietatea bibliotecii noastre.