Senatul a adoptat un proiect prin care se pot vaccina la centele MApN şi alţi salariaţi din sistem

12
DISTRIBUIRI
68
VIZUALIZĂRI

Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă 7/2021 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Astfel, conform proiectului legislativ, unităţile sanitare din reţeaua proprie a Ministerului Apărării Naţionale pot organiza centre de vaccinare împotriva COVID-19 care funcţionează în interiorul acestora sau în unităţi militare, în condiţiile prevăzute în Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată prin hotărârea Guvernului 1.031/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Finanţarea acestor centre se asigură prin transferuri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

„La centre se pot vaccina şi alţi salariaţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi membrii familiilor acestora”, mai arată un amendament admis al raportului comisiei de specialitate.

De asemenea, conform unui alt amedament admis, plata personalului medico-sanitar, a registratorilor medicali din centrele de vaccinare împotriva COVID-19, precum şi cea a medicilor de familie cu liste proprii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate se va realiza pentru întreaga activitate desfăşurată în cadrul etapelor a II-a şi a III-a de vaccinare, în conformitate cu prevederile Ordonanţei 3/2021.

Senatul a votat ca prim for sesizat, iar Camera Deputaţilor este decizională,

Articole din aceeași categorie

Articolul următor

LEXFORD CASTEL - ȘCOALĂ ȘI GRĂDINIȚĂ

PARTENERI MEDIA

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Nu poți copia conținutul acestei pagini!