marți, 13 aprilie 2021

Noua lege RCA aprinde spiritele. Toţi şoferii vor plăti acelaşi preţ pentru poliţele RCA

13
DISTRIBUIRI
70
VIZUALIZĂRI

Eşti şofer profesionist sau conduci doar spre serviciu e totuna pentru firmele de asigurări. Toţi şoferii vor plăti acelaşi preţ pentru poliţele RCA, indiferent de timpul petrecut în trafic. Noua lege nu mai face diferenţa nici între marile oraşe şi sate, unde riscul de accidente este mult mai redus.

Proaspăta lege a RCA tot îi dezavantajează pe şoferii tineri. Chiar dacă acum preţurile s-au mai reglat, apar încă anomalii generate de tarifele de referinţă. Un conducător auto care are mai puţin de 30 de ani şi o maşină mică plăteşte aproape la fel ca un şofer de taxi care conduce o zi întreagă şi este predispus la accidente.

La fel păţesc şi şoferii din provincie şi cei care conduc în oraşe mari. Cu toate că riscurile sunt diferite, sunt puşi de asigurători pe aceeaşi linie, deci plătesc la fel. Cine nu îşi reînnoieşte poliţa RCA la timp, va plăti mai mult la următoarea.

Şoferii au însă acum accesul la o listă de preţuri de referinţă publicată de Autoritatea de Supraveghere Financiară în Ghidul RCA. Însă, aceste preţuri sunt doar orientative. Tarifele finale sunt stabilite tot de asigurători. Legea RCA vine şi cu câteva facilităţi. Cea mai aşteptată este decontarea directă.

Decontare directă înseamnă să îmi repar maşina maşina pe propria poliţă de asigurare. Va trebui să plătesc suplimentar între 50 şi 180 de lei pentru a beneficia de acastă opţiune, în funcţie de compania de asigurare. Însă, dacă voi avea un accident cu maşina voi putea să îi cer companiei la care am asigurare să mă despăbubească şi aşa voi scuti din birocraţie.

Se poate încheia poliţă RCA pentru o lună sau multiplu de o lună. Dacă nu are accidente pe parcursul unui an, un şofer poate obţine o reducere de 50% la poliţa RCA. Dacă greşeşte poate plăti o poliţă RCA dublă.

Tot legea RCA permite ca în timpul reparaţiei, şoferul să poată închiria o maşină pe cheltuiala asigurătorului.

Şoferii pot să îşi aleagă şi service-ul unde vor să îşi repare maşina.

Articole din aceeași categorie

Articolul următor

LEXFORD CASTEL - ȘCOALĂ ȘI GRĂDINIȚĂ

PARTENERI MEDIA

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Nu poți copia conținutul acestei pagini!