Magiunul de prune Topoloveni a sărbătorit 100 de ani de existenta, cei prezenţi la aniversarea au putut intra in fabrica pentru a urmari lantul de productie si pentru a se convinge ca, desi produsul este fabricat dupa o reteta din 1914, procesul este unul modern, iar ingredientele sunt doar prune proaspete romanesti, iar cazanele în care fierbe sunt reci pe dinafară, dovadăn că se fierbe la temperatură menajantă, fără foc direct. “Mereu am lucrat transparent, din respect pentru sănătatea consumatorilor dar și pentru memoria străbunicilor noștri, pentru rețeta care datează din 1914, atunci când nu existau chimicale și se producea fără zahăr. Aceasta este dovada că în era aditivilor alimentari se poate face industrie alimentară în mod onest”, a declarat dna Bibiana Stanciulov, director general al Sonimpex Topoloveni.Dna director a fost premiată în cadrul evenimentului cu diploma de excelență oferite de Prefectura Argeș, Consiliul Județean Arges si, respectiv, Primaria și Consiliul Local al orașului Topoloveni. “Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi şi celor care ne-au transmis felicitări, mesajele dvs ne încurajează să continuăm să lucrăm româneşte, pentru români, să promovăm tradiţia şi gastronomia românescă prin singurul produs românesc recunoscut la nivelul UE. Angajamentul nostru este acela că vom continuă să oferim numai produse de calitate, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanţi, fără gluten! ”, a mai adăgat dna Stanciulov.
Un produs 100% natural care beneficiază de fonduri europene
Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din România care beneficiază de fonduri europene pentru promovare deoarece este singurul produs care a obţinut certificatul de “Indicaţie Geografică protejată ” acordat de UE , accesând în acest sens două programe cu o perioadă de desfășurare de câte 3 ani fiecare. Este Furnizor al Casei Regale a României, multiplu premiat „Superior Taste Award” de către Institutului pentru Gust şi Calitate Bruxelles, Ambassador of the “Romanian tradiţional taste“, Poate fi introdus în dietă de la vârstă de 6 luni – când începe diversificarea alimentaţiei; este permis şi persoanelor bolnave de diabet, cu acordul medicului curant, conform unui studiu realizat la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice N.C.Paulescu. Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100% natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanţi, fără gluten.