Ioana Duţă make-up artist
Programari si contact – Ioana Duţă
TEL: 0734.456.829
Aşa cum acordăm atenţie felului în care ne îmbrăcăm, pantofilor şi accesoriilor, machiajul trebuie aplicat respectând câteva reguli de bază. Pe lângă culoarea ochilor şi nuanţa tenului, forma ochilor joacă un rol foarte important în alegerile pe care le faci.
Un machiaj de zi reuşit pentru ochii migdalaţi diferă faţă de cel pentru ochii rotunzi, la fel cum machiajul pentru ochii depărtaţi diferă faţă de machiajul pentru cei apropiaţi. Cu puţină atenţie, vei reuşi singură să îţi pui repede ochii în evidenţă, cu un machiaj apreciat de cei din jur.
Ochii migdalaţi au o formă elipsoidală, iar pentru a accentua acest tip de ochi aplică o nuanţă mai închisă în pliul pleoapei. Începe cu o nuanţă deschisă (bej sau roz) pe pleoapa mobilă şi continuă cu o nuanţă uşor mai închisă în pliu pentru a adaugă profunzime. Subliniază cu aceeaşi nuanţă linia genelor de sus şi cea de jos. Cu o nuanţă sidefată oferă luminozitate sub sprâncene şi în colţul intern al ochilor.
Ochii ascendenti au o formă foarte asemănătoare migdalei, având o asensiune naturală în colţurile exterioare. Pleoapa inferioară este mai proeminentă, de accea este bine să o subliniezi folosind culori închise pentru a echilibra suprafeţele. Această formă de ochi nu are nevoie de corecţii. Aşadar, pentru un machiaj de zi poţi urma sfaturile pentru ochii migdalaţi.
Ochii descendenţi sunt caracterizaţi de o uşoară cădere a colţurilor exterioare. Pentru a crea un efect de ridicare, foloseşte un fard deschis la culoare pe toată pleoapa superioară şi apoi aplică o linie de grosime medie cu fard sau eyeliner maro sau violet natural pe toată baza pleoapelor superioare. În colţul extern al ochilor creează o codiţă la un unghi de 45 de grade. Subliniază cu acceaşi nuanţă uşor mai închisă pe baza de jos a genelor şi vei obţine un look natural potrivit ochilor tăi.
Dacă ai ochi rotunzi, concentrează-te cel mai mult pe colţul extern. Aplică o nuanţă dechisă pe pleoapă până la pliu.Cu o nuanţă mai închisă subliniază linia pleoapelor, extinde nuanţă spre colţul exterior al ochiului şi continuă în jos pe pe pleoapă inferioară.Nu uită să foloseşti mascara pe genele superioare, insistând pe jumătatea exterioară.
Ochii mici pot fi puşi în evidenţă cu ajutorul culorilor deschise, pe care le poţi aplica cu încredere pe toată suprafaţa ochilor. Pentru a oferi profunzime poţi adăuga o nuanţă medie în pliul pleoapei. Sub sprâncene aplică o nuanţă iluminatoare sub sprâncene. Pentru un efect mai puternic de mărire poţi aplica un creion bej pe mucoasa ochilor. Aplică rimel negru sau maro pe genele superioare.
Ochii proeminenţi se deosebesc prin pleoapele bombate care tind să domine trăsăturile fetei. Această proeminenţă poate fi redusă cu ajutorul umbrelor machiajului. Aplică o nuanţă de fard medie pe întreaga pleoapă şi extinde fardul în pliul pleoapei. Foloseşte un fard mai închis la baza genelor de sus, către colţul extern şi pe linia genelor de jos, dar opreşte-te la mijloc, chiar în zona irisului. Foloseşte iluminator sub arcada sprâncenelor pentru a lumina şi atrage atenţia asupra acestei zone. Pentru un machiaj natural, de zi, foloseşte mascara maro.
Ochii depărtaţi pot fi recunoscuţi prin spaţiul dintre colţurile interioare ale ochilor care este mai mare decât lăţimea unui ochi.Pentru a crea iluzia de ochi apropiaţi evidenţiază colţul interior cu o nuanţă mai închisă. Fardul mai deschis poate fi aplicat în centrul pleoapei, iar în colţul extern şi pliu foloseşte o nuanţă medie din aceeaşi familie de farduri. Poţi contura ochiul cu fardul mai închis trasând o linie subţire pe pleoapa de sus şi pe cea de jos. De asemenea, trebuie să ai grijă la forma spancenelor ; acestea nu trebuie să fie pensate invaziv în zona nasului.
În contrast cu ochii depărtaţi, ochii apropiaţi sunt definiţi de spaţiul mai mic decât lăţimea unui ochi dintre colţurile interioare ale ochilor. Pentru a crea iluzia de spaţiu, aplică o nuanţă de fard de pleoape, deschisă din colţul interior al ochilor până la mijlocul pleoapei.
Accentuează colţul exterior al ochiului cu o nuanţă mai închisă. Foloseşte un eyeliner pentru a crea o linie subţire deasupra genelor superioare, până la mijlocul pleoapei şi apoi îngroaş-o către colţul exterior. Repetă acest pas pentru pleoapa de jos. Aplică mascara pe genele din colţul exterior al ochilor. Sprâncenele te pot ajuta foarte mult pentru a crea efectul de depărtare, de accea trebuie să măreşti foarte puţin spaţiul de pensare dintre sprâncene. De asemenea, le poţi extinde cu un creion pentru sprâncene.