Pentru a marca sezonul de „pus pentru iarnă” (prepararea zacuştii, murăturilor şi dulceţurilor) – tradiţie veche românească, aşteptată anual şi respectată cu stricteţe la Topoloveni, MGC Topoloveni a organizat marţi, pe 3 octombrie 2017, un eveniment în care şi-a deschis porţile fabricilor, ca să se mândrească în faţa tuturor cu mâncărurile pregătite – “bunătate curată”, cum le numesc bucătarii de la Topoloveni.
Alături de cei peste 2.000 de participanţi, presa locală şi centrală şi partenerii companiei, la eveniment a fost prezent Ministrul Agriculturii, Petre Daea, împreună cu ambasadori, Primarul Oraşului Topoloveni şi autorităţile locale.
În primul rând, oaspeţii au putut vizita secţiile fabricii şi vedea live cum se prepară zacusca de Topoloveni, cu vinete şi ardei copţi direct pe flacără, întocmai după procedeul tradiţional, dar în cantităţi mari, datorită tehnologiei moderne; de asemenea, au putut degusta din sarmalele pe care bucătarii tocmai le scoteau din cuptor ca să le pună la conservă.
Evenimentul a continuat cu parada de care, hora împreună cu Anca Ţurcaşiu şi momente folclorice, susţinute de Orchestra Doina Argeşului, Trupa de Dans Rebel, Grupul Vocal Haiducii Vlădicii, Ansamblul Folcloric Ciuleandra şi a culminat cu recitalul live al Mariei Dragomiroiu.
În încheiere, oaspeţii au fost delectaţi cu focuri de artificii şi un tort spectaculos, de peste 10m lungime, cu adevărat demn de Cartea Recordurilor.