Inspectoratul pentru Situații de Urgență a început verificările reacțiilor angajaților din instituțiile publice în cazul unui cutremur serios urmat de incendiu care ar lovi clădirea în care își desfășoară activitatea. Prima din această serie a fost aceea a Consiliului Județean și a Prefecturii Argeș. Concluzia a fost că, în caz de ceva, nimeni nu-l va lua în serios. Șeful ISU Argeș, colonelul Ion Popa a anunțat inițiativa în cadrul săptămânalei conferințe de presă, cu precizarea că nimeni din clădire nu avea cunoștință de ce avea să-i „lovească’. Având în vedere desele descinderi în județul nostru ale mascaților în instituțiile noastre publice, au făcut ca un cutremur urmat de un incendiu să cadă efectiv în derizoriu în rândul angajaților noștri din sectorul public.
Și cum, la noi, nu există secret care să poată să fie bine păstrat, lucrurile au stat ca de obicei: fie majoritatea angajaților era plecată din birouri cu cel puțin zece minute înainte de exercițiu, fie cealaltă jumătate rămasă a ieșit în liniște, în fața instituției, așteptând să vadă cum vor trece pompierii cu ditamai mașinile de intervenție de bariera de la intrare.
Așteptările lor au fost încununate de succes: pompierii au reușit să se strecoare printre suporturile barierelor abia după cinci manevre. Ca să nu mai spunem că alarma care ar fi avut darul să pună pe fugă suflarea omenească n-a reușit decât să pună pe râs întreg norodul strâns ca la urs. Alarma de incendiu suna intermitent ca o gașcă de mâțe călcate pe coadă și atât de încet, încât cei prezenți a trebuit să păstreze tăcerea ca să poată să fie auzită. Și ca să fie treaba treabă, prefectul Mihai Oprescu a coborât în tot acest timp liniștit scările, alături de comandantul ISU Argeș.
Într-o situație reală de cutremur și de incendiu, angajații au fost sfătuiți să se adăpostească sub birouri sau în tocul ușii. Să sperăm că într-o situație reală ne vom descurca mult mai bine.