An catastrofal pentru cultivatorii de mere din Argeş. Vremea rea din primăvară şi din vară a făcut ca producţia de mere să fie cea mai slabă din ultimii 50 de ani, iar fermierii au cules doar un sfert din cât sperau.
Mulţi dintre ei vor să se reprofileze pe culturi care să ţină mai bine la temperaturi şi vreme extremă.
În primăvară, temperatura a scăzut sub limita îngheţului, chiar când copacii erau în floare. Fructele care au scăpat de îngheţ au fost lovite de grindină în varã cu doar câteva zile de a se începe culesul.
Pentru că producţia de mere este foarte mică, cutivatorii au ridicat preţul fructelor în speranţa că aşa vor mai recupera din pierderi. Astfel că merele au ajuns să fie şi de 3 ori mai scumpe la producători decât în anii anteriori.
Producţia medie de mere este de 9 – 10 tone la hectar. Într-un an bun pentru pomicultură, se pot recolta chiar şi 25 de tone de mere la hectar.