Amendă de 500 de lei pentru șoferii care fac acest gest în mașina de serviciu. Legea indică clar că este total interzis să mai practice un lucru care, în trecut, era ceva absolut banal și care multora le aducea chiar o stare de confort psihic. Acum, polițiștii au spus categoric că vor da sancțiuni dure.
Lovitură uriașă pentru șoferi. Este vorba mai ales de cei care au un mare viciu. Toți conducătorii auto vor fi sancționați drastic dacă vor fi prinși fumând la volanul mașinii lor de serviciu.
Legea 349/2002 stipulează că fumatul într-un spațiu închis de la locul de muncă este interzis. Cum mașina de serviciu este un spațiu închis, toți cei care vor face acest gest vort scoate din buzunar sume mari de bani.
Legea pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cunoscută și sub numele de Legea antifumat, stabilește unele măsuri privind prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun, prin interzicerea completă a fumatului în toate spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă și în locurile de joacă pentru copii, prin desfășurarea de campanii de informare și educare a populației, având ca scop protejarea sănătății persoanelor fumătoare și nefumătoare de efectele dăunătoare ale fumatului, prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor și asigurarea unui nivel adecvat al calității vieții populației din România.
Amendă de 500 de lei pentru cei care încalcă legea
Actul normativ indică că fumatul în spațiile închise de la locul de muncă sau în spațiile publice închise reprezintă contravenție. Cel care este prinsă că încalcă legea va fi asupru sancționat. Amenda pentru fumatul în maşinile de serviciu ajunge la 500 de lei pentru persoane fizice şi la 15.000 de lei pentru persoane juridice.
Un spațiu închis de la locul de muncă se înțelege orice spațiu care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă, astfel cum este definit în Legea securității și sănătății în muncă nr. 319/2006, cu modificările ulterioare.