Primul apel la 112 a venit, duminică seară, din partea unui avocat din București care a plecat singur pe schiuri de la Cota 2000, dar în loc să aleagă unul dintre traseele marcate din Valea Dorului sau Valea Soarelui a pornit spre Cantonul Peleș.
Cel de-al șaptelea turist blocat în apropiere de Cota 2.000 a fost salvat de jandarmii montani, după ce a stat aproape 12 ore în frig. Bărbatul, un avocat din București, a fost găsit într-o zonă abruptă și a fost recuperat cu ajutorul corzilor de alpinism. Potrivit salvatorilor, schiorul a scăpat cu viață, deoarece era bine echipat.Echipajele de jandarmi montani i-au scos pe șase dintre cei șapte turiști din zona de risc și i-au condus în siguranță până în stațiunea Sinaia. Cei șase schiori care s-au aventurat pe un traseu interzis și foarte periculos sunt din Brașov și sunt sportivi experimentați, buni cunoscători ai muntelui. Ei erau echipați corespunzător pentru munte și au ajuns cu bine acasă, niciunul dintre ei nefiind rănit în urma aventurii de duminică.
Cel de-al șaptelea turist, un avocat din București, nu a fost coborât deocamdată de pe munte. După ce timp de câteva zeci de minute jandarmii montani nu au mai putut să ia legătura cu el pe telefonul mobil și au mers „în orb”, neștiind sigur unde se află bărbatul, în cele din urmă echipele de salvatori au reușit să ajungă în zona în care temerarul a rămas blocat și încearcă să-l scoată de acolo. Locul unde este blocat schiorul este unul foarte abrupt, în dreptul unei săritori. Jandarmii au urcat până deasupra zonei în care bărbatul se află și încearcă să-l prindă cu ajutorul corzilor de alpinism și să-l tragă în sus, până într-un loc de unde să poată fi dus în stațiune.
Zece jandarmi montani intervin pentru recuperarea celor sapre ‘temerari”.
Acțiunea este una extrem de dificilă atât pentru turiștii care au sfidat muntele, cât și pentru salvatori, întrucât zona este una stâncoasă, unde zăpada ajunge la înălțimea unui om iar în orice moment se poate declanșa o avalanșă.