După ce mult timp s-a vorbit despre dublulstandard în materie de alimente, autoritățile dinEuropa au cerut sancționarea acestor practici. Ungaria, Cehia și România sunt țările fruntașeale acestui demers împotriva companiilor care produc alimente după standarde diferite. De aiciînainte, companiile care practică dublul standard la alimente vor fi acuzate de înșelătoriaconsumatorului și vor putea fi amendate cuechivalentul a până la 4% din cifra de afaceri.Mai mult, Parlamentul European cereanchetarea cazurilor de acest gen pe întregullanț de la producție.
#Călin Popescu Tăriceanu: ,,Cea mai funcționala garanție pentru consumator este piața liberă și concurențială„
,,Vreau să cred că integrarea noastră europeană a pus capăt practicilor din anii ‘90, când importam toate rebuturile și fake-urile din întreaga lume, pentru că pe vestici, spre exemplu, îi costa mai ieftin să-și trimită anvelopele nevândute în România decât să le ardă în condiții ecologice la ei în țară. Maturizarea societății românești și intrarea înUniune ne-au făcut să reglementam mult mai eficient comerțul dar știu sigur că cea mai funcționala garanție pentru consumator este piața liberă și concurențială. România merită săfie respectată, la fel ca toate celelalte state șisunt ferm convins că acest nou început se va traduce prin alimente de calitate mult mai bunădecât cele pe care le-am avut, până în prezent, pe rafturi.” a declarat Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE.
#Andrei Gerea: ,,Ce e diferit în acest dublustandard al DNA?„
Din păcate, dublul standard încearcă să ni se impună și în privința justiției. Potrivitdeputatului Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE și candidat la Parlamentul European, nu puțineau fost cazurile în care s-a acționat cu dublămăsură.
,,Acest standard dublu există, e o realitate șichiar una practicată de două instituții cheie: CSM – garantul independenței justiției și DNA – instituția care ar trebui să lupte împotrivacorupției. Ce se întâmplă când cele douăinstituții sunt infectate și acționează cu o dublămăsură?
Un eveniment ignorat de mulți, trecut la șialtele, a făcut-o pe Laura Codruta Kovesi săprimească grade pentru a fi procuror la Parchetul General. Kovesi a cerut să i se recunoască gradul de procuror de Parchet General, fără examen, încercând să fentezesistemul! Deși în primă fază secția de procuroria CSM i-a respins cererea, fosta șefă a DNA a atacat la Curtea de Apel decizia, iar Curtea i-a acceptat apelul. Oare să se fi așteptat secția de procurori la un asemenea deznodământ? Nu de alta, dar prietenia dintre cele două părți e de notorietate. Mai mult, CSM a decis să nu conteste decizia Curții!
O a doua dovadă a dublei măsuri în justiția dinRomânia implică un aplaudac fidel al sistemului, Ludovic Orban, în cazul căruiapreacinstita instituție a DNA, condusă la vremeaaceea de Kovesi, nu a contestat deciziajudecătorilor. O situație unică! În cazuri precumCălin Popescu-Tăriceanu, Gala Bute, Dan Șova, Constantin Niță, cei de la DNA nu au ezitat săconteste. Ce e diferit în acest dublu standard al DNA? Oare faptul că Orban s-a făcut preș înfața sistemului după dosarul instrumentat de DNA? Poate fi vorba despre seratele la care, cadoi prieteni, Orban și Kovesi participau?„ se întreabă, retoric, deputatul Andrei Gerea.
În calitate de candidat la Parlamentul European, vicepreședintele ALDE susține că va face o prioritate din a pleda pentru ca România să fie tratată pe picior de egalitate din toate punctele de vedere.
Material comandat de Partidul Alianţa şi Democraţilor (ALDE) . Cod unic de identificare a mandatarului financiar 41190002, publicat de SC.OBSERVATOR MEDIA INFO SRL