Judeţul Argeş se află pe locul trei la nivel naţional din punct de vedere al navetiştilor (în special înspre Piteşti), după Bucureşti şi Prahova. Totuşi, ca urmare a scăderii puterii economice prin închiderea unor agenţi economici importanţi (ARO, Arpechim etc) alte judeţe vin tare din urmă, cum ar fi Clujul.
Pe de altă parte, numărul de navetişti din judeţele Teleorman, Ialomiţa, Giurgiu sau Călăraşi spre Bucureşti aproape s-a triplat în ultimii 10 ani, potrivit unui studiu realizat recent de Banca Mondială. Peste 62% dintre navetişti locuiesc în zone rurale, deşi 54% din totalul populaţiei locuieşte în zone urbane. 29,2% din forţa de muncă din mediul rural face naveta, comparativ cu doar 14,6% din forţa de muncă din mediul urban, având în vedere faptul că majoritatea oportunităţilor de angajare se concentrează în oraşe. Pe de altă parte, fluxurile de navetişti oraş-oraş aproape s-au dublat faţă de 2002, ceea ce indică şi faptul că oraşele mici cu o economie aflată în declin depind tot mai mult de locurile de muncă oferite de oraşele mari şi medii. 56% din numărul total al persoanelor care fac naveta către Piteşti lucrează în sectorul serviciilor.
Sectorul industrial angajează 29,2% dintre navetişti, în timp ce sectorul construcţiilor angajează 12,4%, fiind deci sectorul care cuprinde lucrătorii cu cel mai înalt grad de mobilitate. În sectoare precum agricultura, silvicultura şi pescuitul sunt angajaţi doar 2,5% dintre navetişti.