Un elan considerabil l-a luat, recent, moda vopsitului sprâncenelor la bărbaţi, ne spune stilistul Adelin Sandu. Urmaşii lui Adam preferă să-şi definească sprâncenele cu ajutorul vopselei, deoarece este o metodă mult mai practică decât machiajul zilnic al acestora. De asemenea, atunci când îţi schimbi culoarea părului, este indicat să îţi vopseşti sprâncenele într-o culoare asemănătoare pentru a păstra un aspect natural. Vopsirea sprâncenelor dă o notă de luminozitate acestora.
De foarte multe ori am fost întrebat dacă este firesc sau dacă nu sunt probleme ca o persoană ( femeie sau bărbat) căreia îi rămâne puţină vopsea de păr, ar putea aplica şi pe sprâncene sau pe gene, asta din dorinţa de a le închide sau a le deschide nuanţă.Le-am răspuns “Nu nu nu! nu face asta! vopseaua pentru păr are compoziţia chimică (cantitatea de perhidrol din decolorant cât şi substanţele active din vopsea) mult prea puternică pentru firele de păr de la sprâncene care nu au aceeaşi structură anatomică cu a celor de pe scalp. Vopseaua de păr îţi va ataca rădăcina firului de păr de la sprâncene şi în timp vor fi atât de slăbite încât îţi vor cădea definitiv.” O atenţie sporită trebuie acordată şi vopsitului sprâncenelor mai ales că într-un moment de neatenţie poate fi destul de dăunător atât pentru ochi dar şi pentru pielea din jurul acestora.De aceea recomand ca această operaţie de înfrumuseţare să fie executată în salon sau,dacă se execută acasă, să fie făcută de către o persoană specializată(estetician sau cosmetician) care să ştie să aplice vopseaua special concepută pentru sprâncene, respectând paşii unui vopsit corect.
Este recomandat să vopseşti sprâncenele o dată la 4 – 6 săptămâni, altfel rişti să le distrugi. Uleiul de ricin este extraordinar pentru hidratarea şi regenerarea unor sprâncene vopsite. De aceea, încearcă să-ţi masezi sprâncenele cu ulei de ricin de câteva ori pe săptămână.