Ziua Unirii a venit, inevitabil, tot în data de 24 ianuarie, și anul acesta. Istoria spune că, în urmă cu 156 ani, domnitorul Alexandru Ioan Cuza înfăptuia Mica Unire, aducând alături Țara Românească și Moldova.
Vajnicii urmași ai Argeșului au marcat acest moment solemn prin depunere de coroane, o horă a unirii în care s-au prins aproape toate oficialitățile prezente. Ceea ce ne-a făcut ziua plină de culoare, în ciuda vremii dușmănoase, a fost tot inepuizabilul factor uman. Prin urmare, de când a plecat Tudor Pendiuc la Jilava, vicele Cornel Ionică a devenit neglijent din cale afară cu ce are în ogradă. Și-a schimbat hainele și pantofii prăfuiți pe care-i purta la fiecare ceremonie oficială, însă a uitat să-i facă o baie și bustului lui Alexandru Ioan Cuza. Cu alte cuvinte, domnitorul și-a primit musafirii stropit pe cap și pe piept cu găinaț de păsări.
În altă ordine de idei, social-democrații sunt sabotați până în cele mai mici amănunte . Coroana de flori comandată de ei n-a mai ajuns să fie depusă; noroc cu „generalul” Dumitru Tudosoiu care pregătise o coroană din partea Inspectoratului Școlar Argeș și a pus-o pe aceea la dispoziția politicienilor social-democrați ca să aibă și ei ce depune la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza. Subprefectul Ion Burnei l-a înlocuit la ceremonie pe prefectul Mihai Oprescu și a reușit să mai salveze oarecum momentul. Burnei a purtat o șapcă de firmă, care a mai ridicat cât de cât valoarea și importanța acordată de către autorități domnitorului Cuza și unirii sale.