În toamna lui 2016 la Mioveni se va deschide un Muzeu al Automobilului Dacia unde vor fi expuse modele produse la uzina Dacia începând cu anul 1968. Proeictul de 6-7 milioane euro va fi realizat din fondurile orașului Mioveni, iar Dacia se angajează să aducă mașinile și să se ocupe de întreținerea lor. Muzeul va avea și simulatoare auto ultra-moderne și este gândit și să ajute Dacia să-și crească vânzările. Proiectul este acum in faza de studiu si analiza.
Multe marci auto de prestigiu au muzee dedicate celebre în toată lumea, muzee în care sunt expuse mașini istorice într-un cadru special.
În maxim două luni vor fi scoase la licitație lucrările de execuție a muzeului. “Dacă nu sunt contestații ne încadrăm în termenul stabilit și sper că în octombrie sau noiembrie 2016 îl vom inaugura. Însă trebuie văzut dacă apar și contestații, caz în care lucrurile se pot amâna”, a precizat edilul-șef.
“Este o lucrare grandioasă, este proprietate a Consiliului Local Mioveni, o lucrare estimată a costa 6-7 milioane euro, iar aici ma refer la dotari și la construcție. Dacia se obligă să ofere gratuit toată gama de automobile produse începand cu 1 august 1968 și mă refer la 27 de tipuri de mașini”, spune primarul municipiului Mioveni care adauga că în lunile urmatoare va fi semnat și un protocol cu Dacia.
.
Dacia intenționează să pună în valoare patrimoniul istoric de modele al mărcii, din 1968, și, în acest sens, susține proiectul Primăriei de la Mioveni, de construcție a unui Muzeu al Automobilului. Acest proiect se află în faza de studiu și analiză. Dacia va contribui cu numeroase vehicule din gama veche și nouă, astfel încat vizitatorii să poata cunoaște cei aproape 50 de ani de istorie a automobilului in judetul Argeș.
Acest muzeu, unic în România, va avea și o parte comercială, pe lângă cea turistică deoarece simulatoarele auto instalate i-ar putea determina pe vizitatori să cumpere in viitor mașini Dacia și Renault. “Sunt convins că ne vom scoate banii în câțiva ani și cred că putem să ajutam și noi Automobile Dacia – care este motorul orașului – să expună și să vândă mai bine mașini”.
El mai spune ca taxa de intrare va fi mică și se discută ca elevii să aibă intrare gratuită. Muzeul va fi situat nu departe de uzină, lângă drumul național Pitești-Câmpulung-Brașov.
“As spune ca proiectul este finalizat in proportie de 75%, probabil că în septembrie ne vom întâlni oficial și cu directorul general Dacia și echipa lui”, spune primarul Ion Georgescu.