Mai cunoscută sub denumirea de Abaţia din Melk a românilor, după celebrul lăcaş de cult de care vorbeşte Umberto Eco în cartea sa „Numele trandafirului'”, dată fiind arhitectura, Mănăstirea Aninoasa este un loc de o sfântă frumuseţe la care pelerinii trag cu smerenie şi speranţă.
Din păcate, economia de piaţă a obligat aceste locuri şi pe aceşti oameni, care ar trebui să stea departe de tot ceea ce este omenesc, să se adapteze şi să găsească resurse ca să supravieţuiască. Călugăriţele de aici au reuşit să găsească un echilibru între ce-a lăsat Dumnezeu pe pământ şi modul în care pot fi folosite aceste daruri. Aşa au apărut aici siropurile naturale de coacăze, petale de trandafir, muguri de brad, zmeură, etc, strânse sub denumirea de „Sirop mănăstiresc”, certificat BIO la ultimul târg de produse tradiţionale organizat de către Ministerul Agriculturii. Imediat după, măicuţele de aici au creat Multiplant; un sirop natural din 49 de plante, recomandat împotriva răcelii şi pentru întărirea sistemului imunitar.
Bunătăţile produse la Aninoasa pot fi găsite la târgurile de profil din ţară sau la magazinul de la poarta mănăstirii. Brânzeturile mănăstireşti, mierea bio şi sucurile sunt cele mai căutate. Folosirea rumeguşului la afumarea caşcavalului este secretul reţetei măicuţelor de la Aninoasa. Mănăstirea Aninoasa se află la 18 km sud-vest de Câmpulung, pe o colină şi este un monument istoric de tradiţie brâncovenească. Biserica mare a fost pictată la origine de către Pârvu Mutu câmpulungeanul, fondator de şcoală de pictură laică şi religioasă, renumit prin portretistica sa. Maica Ecaterina este aceea care se ocupă de magazinul cu minuni care produc bani pentru întreţinerea acestui lăcaş sfânt. Toate măicuţele de aici se ocupă de gospodărie, fiind obişnuite chiar şi cu cele mai grele munci. Lucru care demonstrează că, dacă ai credinţă, totul merge ca pe roate.