În zilele care urmează absolvenţii şcolilor postliceale din Argeș şi din restul ţării vor fi nevoiţi să se întoarcă pentru o perioadă în sălile de curs pentru că drepturile lor să fie recunoscute pe deplin. Ieşenii care au absolvit una dintre şcolile sanitare din oraş sau din restul ţării vor putea să îşi completeze studiile pentru ca diploma lor să fie recunoscută la nivel european. Astfel, în urmă Directivei 55/2013 dată de către Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene, privind recunoaşterea calificărilor profesionale, toţi absolvenţii şcolilor sanitare care au obţinut o diplomă de Asistent Medical Generalist între anii 1978 şi 2009 vor trebui să vină la cursuri pentru revalorizare.
La nivel naţional peste 70.000 de absolvenţi ai şcolilor sanitare vor trebui să se înscrie într-un nou an şcolar pentru că activitatea lor profesională să nu fie întreruptă.
Uniformizarea forţei de muncă
La aceste cursuri de revalorizare vor trebui să fie prezenţi absolvenţii promoţiilor mai sus menţionate indiferent dacă au absolvit o şcoală sanitară de stat sau particulară. În România vor fi 9 şcoli sanitare în care absolvenţii pot participa la aceste cursuri de revalorizare. Aceste cursuri de revalorizare se vor desfăşura pe o perioadă de 4 ani, cuprinsă între 2015 şi 2019 şi vor dura între 3 şi 9 luni, în funcţie de anul în care a fost absolvită şcoala. Aceste cursuri, chiar dacă sunt necesare, nu sunt obligatorii. Absolvenţii care nu lucrează în mediul sanitar sau au făcut între timp diferite cursuri de specializare cerute de diferite instituţii medicale nu sunt obligaţi să le urmeze. Cei care au absolvit una dintre şcolile postliceale şi au obţinut o diplomă de Asistent Medical Generalist după anul 2009 nu vor mai trebui să urmeze aceste cursuri. Asistenţii Medicali Generalişti sunt foarte căutaţi de către spitalele din Europa datorită nivelului de pregătire profesională.