Vosganian: „E nevoie de profesionalizarea mediului politic” – Observator de Arges

Vosganian: „E nevoie de profesionalizarea mediului politic”

Vosganian: „E nevoie de profesionalizarea mediului politic”

Vicepreşedintele ALDE,  Varujan Vosganian a participat sâmbătă la un seminar de comunicare on-line.

„Nu este primul seminar la care am participat alături de Tudor Ionescu. Partidul ALDE este un partid care, pe de o parte, este condus de oamenii cu experiență precum Călin Popescu Tăriceanu, Norica Nicolai, și pe de altă parte este un partid tânăr. Faptul că este un partid tânăr presupune necesitatea de a face câteva construcții instituționale și două dintre cele mai importante sunt:

  • Instituţia purtătorului de cuvânt (acesta trebuie să fie o construcție  constituțională care trebuie să aibă reprezentanți în toate județele, compartimente specializate care să ofere informaţii).
  • Comisiile profesionale, începute acum 1 lună. Cele două construcții sunt menite să profesionalizeze actul politic.

Aceasta a fost preocuparea mea, de a profesionaliza mediul politic și de a-l credibiliza. Am avut prezenți tineri din 6 județe ale țării. Consider că în  perioada următoare dezbaterea publică se va muta pe rețelele de socializare, însă va trebui să ne adaptăm. Sigur nu trebuie să abandonăm nici comunicarea directă, deoarece dacă nu avem curent două zile USR  s-ar putea să nu poată funcţiona, însă un partid ca ALDE care are structuri locale, care are și relații directe poate să își continue activitatea”, a spus Varujan Vosganian.