Unde e candelabrul de la Gara Regală din Curtea de Argeş? – Observator de Arges

Unde e candelabrul de la Gara Regală din Curtea de Argeş?

Unde e candelabrul de la Gara Regală din Curtea de Argeş?

În contextul în care trupul neînsufleţit al regelui Mihai I va ajunge cu trenul în Curtea de Argeş pentru înhumare, reabilitarea Gării Regale a devenit de importanţă critică, în condiţiile în care personalităţi marcante de la nivel internaţional vor ajunge în Oraşul Basarabilor. Istoricul Ştefan Dumitrache, directorul Muzeului Municipal din Curtea de Argeş, spune că reparaţiile în al doisprezecelea ceas sunt binevenite.

„De fapt, gara nu este într-o stare chiar dezastruoasă. Aş spune însă că este mai degrabă neîngrijită. Este o lipsă de grijă cronică faţă de o bijuterie arhitectonică. Lucrările de reabilitare ar fi trebuit să se facă de un an, nu abia acum, dar mai bine mai târziu decât niciodată”, ne-a spus Ştefan Dumitrache. O astfel de gară avea, într-o vreme, şi o sală de protocol în care se irganizau recepţii şi baluri, dotată cu un candelabru impresionant.

„Din păcate, candelabrul din sala de baluri a Gării nu mai există în Curtea de Argeş. A fost luat de către cei de la Regionala CFR Craiova şi înlocuit cu sisteme moderne de iluminat”, spune, cu părere de rău, istoricul care încă mai speră ca respectivul candelabru să fie readus în Gara Regală.