Ultimul drum al Regelui Mihai I – Observator de Arges

Ultimul drum al Regelui Mihai I

Ultimul drum al Regelui Mihai I

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I al României a fost adus în ţară, iar sâmbătă va avea loc la Necropola Regală din Curtea de Argeş înhumarea ultimului monarh al ţării. Sicriul cu trupul lui Mihai I va fi adus la Curtea de Argeş cu trenul, programul pentru ziua de 16 decembrie fiind următorul:

La ora 14 cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, iar apoi sicriul va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucureşti la Curtea de Argeş. Trenul Regal va circula cu viteză redusă în Piteşti la ora 16.46. Trenul Regal va ajunge la Gara din Curtea de Argeş la ora 17.30. Cortegiul funerar se va deplasa de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală, iar la ora 17.50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeş. La ora 18.20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

La ora 18.40 va avea loc ceremonia religioasă a îngropării în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală. Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare. Mesaje de condoleanţe pot fi transmise online la http://www.familiaregala.ro/mesaje, anunţă Casa Regală.