Teama de DNA paralizează instituţiile publice – Observator de Arges

Teama de DNA paralizează instituţiile publice

Teama de DNA paralizează instituţiile publice

Deseori, în cadrul şedinţelor de Colegiu Prefectural, primarii argeşeni s-au plâns că orice semnează poate să le fie imputat şi să ajungă subiect de dosar la DNA. De asemenea, chiar şi şefii Consiliului Judeţean au spus că sunt angajaţi – funcţionari publici – căora le este teamă să mai semneze acte.

Mai nou, instituţiile publice din Argeş au parte de blocaje şi când interacţionează cu instituţii publice de la centru, inclusiv ministere!

„Avem de rezolvat diverse probleme la nivel judeţean şi local, iar miniştrii şi funcţionarii din ministere mută hârtiile de la unul la altul, fără să ia cineva vreo decizie. De când cu dosarul „Belina”, toţi se tem ca nu cumva ceea ce semnează să creeze vreun avantaj pentru vreo firmă mai mare sau mai mică, şi mai bine evită pe cât posibil să îşi asume responsabilitatea. Suntem aproape de un blocaj, şi ne mai mirăm de ce nu se mişcă lucrurile!”, ne-a declarat un şef al unei instituţii importante din judeţul Argeş care a dorit însă să îşi păstreze anonimatul.