Sofianu, verdict dur pentru reforma PSD în domeniul justiţiei – Observator de Arges

Sofianu, verdict dur pentru reforma PSD în domeniul justiţiei

Sofianu, verdict dur pentru reforma PSD în domeniul justiţiei

Cu un gust amar, de profesie fiind avocat, liberalul argeşean Narcis Sofianu, consilier local la Piteşti, dă un verdict dur în ceea ce priveşte reforma justiţiei gândită de actuala majoritate parlamentară. În acest sens, Sofianu a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu acid.

„A fost o lungă perioadă după ’89 când democrația din România era ca un copilaș… slăbuță și bolnăvicioasă. „Orgiile” de ilegalități ale multor „șmecheri” erau încurajate de lipsa de reacție a „societății civile” ( aflată pe atunci la stadiul de embrion) și de servilismul multor magistrați si polițiști față de baronii locali și naționali. Nu erai baron local dacă nu aveai șefi din justiție și poliție „puși” de tine, pentru că „Cei puși de tine sunt buni la toate!”

Au urmat „încurajările” europene şi americane pentru reformarea justiției. A existat și o presiune constantă din partea tinerilor magistrați şi polițiști – oameni noi, din ce în ce mai mulți. Încet, dar sigur, societatea civilă a început să meargă pe propriile picioare. A existat un progres constant în modernizarea justiției și poliției. Până când… până când Parlamentul – cel care trebuie să facă legi în numele Poporului – a ajuns să fie condus de Dragnea şi Tăriceanu, doi „domni” cu probleme penale.

E normal ca doi inși care au mari probleme cu legea să fie cei care pot să schimbe legea după bunul lor plac, după propriile interese?! E normal ca cei care au probleme cu Justiția să schimbe Justiția?! Suntem singura țară din Europa în care şi magistrații au ieșit în stradă să apere Justiția… Au înțeles și magistrații că Dragnea și Tăriceanu vor să facă România ca un rai – Raiul infractorilor!”, a scris politicianul liberal.