Salariaţii din Argeş, tot mai săraci – Observator de Arges

Salariaţii din Argeş, tot mai săraci

Salariaţii din Argeş, tot mai săraci

Cifre îngrijorătoare ies la iveală din cel mai recent studiu publicat de Monitorul Social. Potrivit datelor, ponderea sărăciei în rândul salariaţilor este mai mare în România decât în orice altă ţară din cadrul Uniunii Europene. Un salariat din cinci se află în risc de sărăcie, avertizează sociologii. Datele sunt valabile şi pentru Argeş.

„Ponderea lucrătorilor aflaţi în risc de sărăcie (18,8% din totalul lucrătorilor) este mai mare decât în oricare ţară din Uniunea Europeană şi aproape dublă faţă de media Uniunii (9,5%). De la integrarea în Uniunea Europeană şi până acum, acest indicator nu a coborât niciodată sub 17,4% în România.

În alte cuvinte nu este vorba de o evoluţie nouă şi nici de un trend descendent sau ascendent, ci de o situaţie cronică. Datele de mai sus sugerează că împărţirea societăţii în „oamenii care muncesc şi trăiesc bine” versus „oamenii care sunt săraci pentru că aleg să nu muncească” este incorectă. Slaba renumerare a muncii face ca un lucrător din cinci să fie sărac”, se arată în studiul Monitor Social.