Primăria Ștefănești l-a omagiat pe Ion I. C. Brătianu – Observator de Arges

Primăria Ștefănești l-a omagiat pe Ion I. C. Brătianu

Primăria Ștefănești l-a omagiat pe Ion I. C. Brătianu

Astăzi, s-au împlinit 90 de ani de la moartea prematură a primului ministru al României Mari, Ion I.C. Brătianu.

În semn de recunoștință Primăria Ștefănești, condusă de primarul Ioana Dumitru,  a organizat la Schitul Florica o acțiune de comemorare și omagiere a lui Brătianu, făuritorul României Mari.

ÎPS Calinic a ținut o slujbă de pomenire în amintirea lui Ionel Brătianu după care a ținut un discurs de câteva momente, urmat de către Cosmin Bărbulescu, decanul Facultății de Istorie din cadrul Universității Pitești și directorul Muzeului Municipal Curtea de Argeș, Ștefan Dumitrache, care le-a vorbit celor prezenți despre personalitatea și liderul politic Ion I.C. Brătianu.

Edilul orașului Stefănești a depus o coroană de flori după care a adus un omagiu impresionant în memoria celui care a modelat România modernă în spiritul sistemului democratic pluralist. La eveniment a luat parte o delegație a PNL Argeș, condusă de către senatorul Iani Popa, președintele PNL Curtea de Argeș, Cristian Mitrofan, purtătorul de cuvânt al organizației județene, Gelu Tofan, secretarul Florentin Popa, consilierii județeni Eugen Nae și Valerian Jinga, consilierul local Moșoaia, Alexandru Lucian Mihai și alți colegi.

Delegațiile au depus coroane de flori la mormintele Brătienilor și au asistat la slujba condusă de ÎPS Calinic.