Ne paşte o iarnă cruntă! – Observator de Arges

Ne paşte o iarnă cruntă!

Ne paşte o iarnă cruntă!

Avertismentele specialiştilor în meteorologie cu privire la iarna grea care se anunţă în următoarele luni devin tot mai serioase. Vom avea parte de fenomene severe, cu episoade de ger, posibile ninsori abundente şi cel puţin două viscole. Directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) Florinele Georgescu a precizat într-o intervenţie televizată că vom avea parte de o iarnă severă, în care nu vor lipsi ninsorile abundente, gerul şi viscolul.

„Fenomenele severe nu vor lipsi. Vorbesc aici despre viscole, despre posibile ninsori abundente si bineînţeles despre episoadele de ger. Acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor în România. Primele semnale arată că vom avea perioade lungi în care vremea să se încadreze în normalul vremii de iarnă, ceea ce însemnă posibilitate foarte mare de apariţie a fenomenelor despre care vorbeam. În lunile noiembrie si decembrie, primele luni ale sezonului rece, este normal să fie şi perioade cand temperaturile noaptea să scadă sub limita gerului. În lunile ianuarie şi februarie avem în medie cel puţin două vicole”, a spus Florinela Georgescu.

Ultima lună de toamnă se anunţă plăcută. Conform prognozei ANM, va fi mai cald decât în mod normal (3,8 grade Celsius) în sudul, sud-estul şi vestul ţării. De asemenea, precipitaţiile vor fi mai abundente în centrul şi estul ţării. Temperatura aerului va avea valori medii lunare peste normele climatologice în sudul, sud – estul şi vestul ţării şi apropiate de normal în rest. Temperatura aerului va avea valori medii lunare peste normele climatologice în sudul, sud- estul şi vestul ţării şi apropiate de normal în rest. Meteorologii avertizează însă că nu toate zilele vor fi călduroase, vor exista şi perioade cu răciri accentuate. Trendul temperaturilor pozitive se va menţine în partea de vest, în sud sau sud-vest, unde vom avea temperaturi uşor peste media climatologică.