Investiție importantă a Renault în mașinile care, pe viitor, ar putea să înlocuiască actualele dacii – Observator de Arges

Investiție importantă a Renault în mașinile care, pe viitor, ar putea să înlocuiască actualele dacii

Investiție importantă a Renault în mașinile care, pe viitor, ar putea să înlocuiască actualele dacii

Compania Renault a făcut o investiție importantă în mașinile care, pe viitor, ar putea să înlocuiască actualele dacii. Gigantul francez a revizuit în creştere ţintele de profit şi de vânzări pe termen mediu, ca parte a planului „Drive The Future”, menit să protejeze poziţia de lider în domeniul vehiculelor electrice a producătorului auto francez şi să facă faţă concurenţei din partea rivalilor, în cazul maşinilor fără şofer, transmit Bloomberg şi Reuters.

Vineri, Renault a dezvăluit că vrea să înregistreze o creştere a vânzărilor de 44% până în 2022, beneficiind de recentele investiţii în Iran, India, dar şi de redresarea pieţei auto în Rusia, informează Capital. Compania va lansa opt modele de vehicule sută la sută electrice şi 12 modele electrificate, în următorii şase ani.

Astfel, livrările Renault ar urma să ajungă la cinci milioane de vehicule, în 2022, de la 3,47 cinci milioane de unităţi anul trecut, iar marja de profit ar urma să ajungă la 7%. în timp ce veniturile să depăşească 70 de miliarde de euro (82 miliarde de dolari). Compania va extinde gama de produse, inclusiv vehicule comerciale uşoare (LCV) şi vehicule electrice cu emisii zero.