Festivalul Judeţean de Colinde şi Tradiţii de Crăciun „Hristos se naşte, slăviţi-L!” – ediţia a IV-a – Observator de Arges

Festivalul Judeţean de Colinde şi Tradiţii de Crăciun „Hristos se naşte, slăviţi-L!” – ediţia a IV-a

Festivalul Judeţean de Colinde şi Tradiţii de Crăciun „Hristos se naşte, slăviţi-L!” – ediţia a IV-a

Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, din cadrul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, au organizat, în Sala de festivităţi a Liceului Forestier, Festivalul Judeţean de Colinde şi Tradiţii de Crăciun „Hristos se naşte, slăviţi-L!” – ediţia a IV-a. La festivalul organizat de Centrul Eparhial împreună cu Seminarul Teologic „Neagoe Vodă Basarab” Curtea de Argeş, Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, Liceul Forestier, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 Corbeni au participat aproape 400 copii de la şcolile din municipiu şi din împrejurimi care au bucurat inimile argeşenilor cântând colindele din popor în aşteptarea sfintei sărbători a Naşterii Domnului Hristos.

Copiii de la Grădiniţa „O lume minunată” au deschis festivalul cu „Dansul fulgilor de zăpadă”. Au urmat elevii Liceului Tehnologic Forestier, care au interpretat o scenetă intitulată „Târgul de Crăciun”, iar corul compus din elevii Şcolilor Gimnaziale „Mircea cel Bătrân” şi „Carol I” a adus colindul din străbuni. Corul Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab”, a arătat valoarea nepreţuită a colindelor prin originea şi prin vechimea lor, iar cel al Şcolilor Gimnaziale Nr. 1 din Corbeni şi „Basarab I” au adus colindul tradiţional de Anul Nou. O prezenţă aparte a fost ansamblul de fluieraşi „Ciobănaşul”, din Valea Danului, care a interpretat melodii din repertoriul popular, iar elevii Şcolii Gimnaziale „Toma Brătianu” Şuici au adus colinde de pe Valea Topologului. Grupul vocal instrumental „Mugurelul”, de la Şcoala Gimnazială Albeştii de Argeş, a colindat după datina străbună acompaniat de instrumente muzicale, la fel ca şi Ansamblul folcloric „Topologul”, Mădălina Lupu şi soliştii vocali de la Şcoala „Basarab I” şi corul Şcolii Gimnaziale Valea Iaşului, care au încântat publicul cu un buchet de colinde alese. Nu în ultimul rând s-au remarcat grupul de instrumentişti de la Galeş, care a a cântat colindele străbune la ţiteră, dar şi elevii corului Şcolii Gimnaziale „Prof. Dr. Vasile Vasilescu” Oeşti, care au creat, prin frumoasele colinde, o atmosferă de bucurie şi un farmec specific perioadei Crăciunului.