Exemplu de urmat la Bradu: familia Matei a transformat o pasiune în stil de viaţă – Observator de Arges

Exemplu de urmat la Bradu: familia Matei a transformat o pasiune în stil de viaţă

Exemplu de urmat la Bradu: familia Matei a transformat o pasiune în stil de viaţă

După o activitate  de 15 ani în Poliţie,  argeşeanul Gabi Matei a decis să se dedice pasiunii sale din copilărie – animalele. Familia Matei duce o viaţă sănătoasă şi liniştită la ferma lor din comuna Bradu. Am stat de vorbă cu fostul poliţist care ne-a dezvăluit câteva dintre secretele reuşitei sale şi din planurile de viitor…

De unde această idee? Cum s-a născut această fermă?

Am început prin cumpărarea a 430 de capete de capre, sperând ca voi face o producție de calitate de lapte și brânză. Însa mi-am dat seama că am nevoie de utilaje pentru a produce hrana pentru animale, numai aşa puteam acoperi costurile de producție. La momentul acesta, ferma îmi asigură toată hrana, nu cumpăr nici măcar ulei. Ferma deține toate rasele de animale domestice, dar și două exmplare de câini ciobănești cu pedigree.

Familia Matei și-a propus pentru anul acesta construcția unui centru hipic 

Pasiunea pentru cai a pornit de la soția mea și așa am decis să facem un centru hipic. Anul acesta vom începe construția acestui centru care se va numi „Ferma lui Gabi Matei”,  va conține un restaurant cu produse tradiționale românești din fermă, o grădină zoo cu animale domestice,  locuri de joacă special amenajate pentru copii, un centru after school și tabere pentru cei mici. Avem deja opt cai grei, doi trăpași și doi ponei. De îngrijirea acestora ne ocupăm eu și soția mea. Am cinci iepe și trei armăsari cu vârste cuprinse între 1,5 ani și 9 ani, este o rasă frumoasă și atât de  blândă încât pot fi călăriți și de un copil, au o personalitate plăcută, care impune respect şi admiraţie în acelaşi timp. Iacob Matei, „fermierul” nostru cel mic, are deja experință în relația cu caii din fermă.  Din toată această activitate cel mai câstigat este cel mic care duce o copilărie de vis și are o alimentațe sută la sută naturală.

Terapie ocupaţională

Tot la noul centru vrem să dezvoltăm o latură de terapie ocupațională specială pentru copiii cu autism și sindrom down. Soția mea este în anul trei la Pedagogia Învățământului primar și preșcolar, ne dorim să oferim servicii de calitate tuturor celor care ne vor trece pragul.

Aşadar, planuri ambiţioase şi generoase ale familiei din Bradu care din pasiune a făcut un stil de viaţă. Un exemplu de urmat!