Dacia duce pe umeri economia românească – Observator de Arges

Dacia duce pe umeri economia românească

Dacia duce pe umeri economia românească

Industria continuă să fie cel mai important sector din activitatea economică a României. Cu un aport de aproximativ un sfert din PIB, dezvoltarea companiilor din acest sector ar trebui să redevină un obiectiv de interes național. Uzina Dacia – de exemplu – duce practic pe umeri economia judeţului Argeş şi a ţării.

Mulţi ani la rând dezindustrializarea României a ţinut capul de afiş al ziarelor. Închiderea marilor combinate comuniste, acompaniate cu proteste în stradă, au fost în prim plan la începutul anilor 2000. Tot în acea perioadă, antreprenori autohtoni puneau cărămidă peste cărămidă în construcţia unor businessuri solide, iar companiile străine căutau România pentru boi investiţii.

Rezultatele financiare obţinute în ultimii doi ani de companiile din industrie confirmă faptul că România este o ţară în care se pot face afaceri. Unul dintre motoarele economiei este industria de auto şi componente pentru vehicule. Aceasta reprezintă nu mai puţin de 13% din PIB-ul României şi realizează aproape un sfert din exporturile totale ale ţării. Primele 1.000 de companii care fac parte din această industrie au acumulat anul trecut o cifră de afaceri de 22 miliarde de euro.