Cum să mergi corect cu pantofi stiletto – Observator de Arges

Cum să mergi corect cu pantofi stiletto

By / 6 luni ago / Monden / No Comments
Cum să mergi corect cu pantofi stiletto

Cu toate că pantofii stiletto nu sunt tocmai o încălțăminte de purtat zi de zi, ai cu siguranță nevoie de ei pentru ocazii speciale și evenimente formale. Deși foarte frumoși, pantofii stiletto pot fi o adevărată provocare pentru mers. Chiar și așa, vei deborda încredere și grație, atâta timp cât știi cum să mergi corect când porți acest tip de pantofi. Așadar, să vedem câțiva pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a merge corect.

  1. Alege o pereche de pantofi de calitate. Pe lângă diferența de aspect care există între o pereche de stiletto mai ieftină și una mai scumpă, o altă diferență este calitatea. O pereche mai ieftină se poate rupe mult mai repede sau poate fi incomodă. Dacă optezi pentru calitate, poți alege o pereche de pantofi stiletto din piele naturală de la Etienne Shoes.

Câteva lucruri la care trebuie să fii atentă când cumperi stiletto includ dimensiunile la degete – degetele nu trebuie să fie strânse în pantof, lățimea tocului, centrarea tocului – ideal este ca tocul să fie centrat chiar sub călcâiul tău, mărimea pantofului – trebuie să alegi întotdeauna mărimea care ți se potrivește.

  1. Fii foarte atentă atunci când începi să exersezi mersul. Cu cât tocul este mai înalt, cu atât te vei simți mai instabilă, iar șansele să cazi sunt ridicate. Este recomandat ca înainte să mergi cu stiletto, să porti pantofi cu tocuri mai joase.
  2. Stai câteva minute, înainte să începi să mergi. Înainte de a porni, trebuie să te obișnuiești cu modul în care te simți pe tocurile înalte. Este recomandat să stai în fața unei oglinzi, pentru a-ți putea analiza postura si tinuta pe care o ai și pentru a o putea corecta, la nevoie. Evită suprafețele alunecoase, pentru a preveni căderea.
  3. Începe să exersezi mersul pe tocuri înalte. Începând cu locul în care ai stat în picioare, în fața oglinzii, începe să mergi, pentru a observa modul în care arăți când mergi. În funcție de nevoie, corectează mersul.

Prima dată, trebuie să calci cu tocul, apoi cu talpa, iar la final cu degetele. Totuși, trebuie să distribui majoritatea greutății tale pe talpă și degete, nu pe toc. Stai dreaptă, chiar dacă ți se va părea că te dezechilibrezi. Pune un picior în fața celuilalt, începând cu piciorul pe care te descurci cel mai bine. Fă pași mici și ține picioarele apropiate.

  1. Încearcă să mergi pe suprafețe diferite. Odată ce te-ai obișnuit cu mersul pe suprafața pe care ai început, încearcă să mergi și pe alte suprafețe, pentru a te obișnui cu toate.

Poartă pantofii stiletto la orice eveniment sau ocazie specială și simte-te bine! După ce exercițiile tale de echilibru pe tocuri au avut rezultatul dorit, este timpul să îți încalți pantofii stiletto și să mergi la evenimentul pentru care te-ai pregătit. Totuși, dacă ești o începătoare la această categorie de pantofi, este recomandat să îți duci o pereche de pantofi comozi, de rezervă sau sa iti confectionezi o pereche de pantofi la comanda.