Cheltuieli uriaşe cu salariile, mici cu investiţiile! – Observator de Arges

Cheltuieli uriaşe cu salariile, mici cu investiţiile!

Cheltuieli uriaşe cu salariile, mici cu investiţiile!

Cheltuielile de personal sunt, la nouă luni din 2017, mult peste cele programate la începutul anului, în vreme ce investiţiile din buget sunt mai mici faţă de program. Programele cu bani de la stat au fost finanţate în Argeş la jumătatea anului, iar de abia acum se depun documentaţiile la Bucureşti. Cum însă licitaţiile durează, nu ne putem aştepta mai devreme de anul viitor să înceapă lucrările la drumuri, poduri, şcoli etc. În plus, marile proiecte de infrastructură din Argeş au bătut pasul pe loc sau au fost ignorate.

În tot acest timp, salariile bugetarilor au crescut enorm, punând presiune pe bugetul unor primării care riscă să intre în colaps, aşa cum este cazul, în Argeş, la Dâmbovicioara. În vreme ce cheltuielile de personal sunt cu 20% peste prognoza de la începutul anului, cele cu investiţiile din buget sunt cu 36% mai mici. Guvernul PSD a supraestimat la construcţia bugetului ţinta de venituri din fondurile UE, în condiţiile în care, însă, nici măcar axele de finanţare nu au fost publicate.

Şi aşa se face că proiectele cu finanţare europeană pentru anul în curs (cum ar fi unele investiţii la Spitalul Judeţean, reabilitarea Galeriei de Artă şi a Muzeului Judeţean, planul de mobilitate urbană al Piteştiului etc.) vor fi demarate de abia la anul!