Bălileşti, comuna în care toţi câinii cu stăpân au fost microcipaţi – Observator de Arges

Bălileşti, comuna în care toţi câinii cu stăpân au fost microcipaţi

Bălileşti, comuna în care toţi câinii cu stăpân au fost microcipaţi

354 animale (261 câini şi 93 pisici) au fost sterilizate, deparazitate, identificate şi tratate în 11 zile, în cadrul campaniei de sterilizare gratuită, organizată de FNPA în oraşul Topoloveni şi comuna Bălileşti.

Campania de sterilizare a fost susţinută în totalitate de Asociaţia „Tiere in Not e.V” din Germania, cu sprijinul căreia am sterilizat de altfel, până în prezent, cca 2000 de animale (dintre care 90% sunt femele).

O colaborare exemplară avem de şase ani cu primarul oraşului Topoloveni, dl Gheorghe Boţârcă, care a asigurat în fiecare an, cazarea şi masa echipei, precum şi personal ajutător pentru asigurarea desfăşurării campaniei în condiţii cât mai bune.

A două etapă a campaniei a fost derulată în Bălileşti, probabil singura sau una dintre puţinele comune din ţară în care toţi câinii cu stăpân au fost microcipaţi cu sprijinul total al primăriei şi care îşi propune să continue campania începută de FNPA, din fonduri proprii şi prin atragerea de sponsori.

Mulţumim de asemenea voluntarilor şi celorlalte organizaţii implicate în această campanie din 2016, „Tierhilfe K.O.S” din Austria ce a asigurat deparazitantele pentru toate animalele şi hrana în perioada de recuperare, Asociaţiei „Anima” care a asigurat capturarea şi transportul animalelor. Atât noi cât şi primăriile am asigurat inclusiv transportul animalelor cu stăpân, acolo unde a fost cazul, pentru că o altă problemă cu care se confruntă oamenii din mediul rural este lipsa unui mijloc de transport. A impresionat un bărbat de 81 de ani care a venit cu căţeluşa lui, cu lanţul pe post de lesă, 7 km, pe jos, până la locul campaniei.