Anunţ de ultimă oră despre drumul expres Piteşti-Craiova – Observator de Arges

Anunţ de ultimă oră despre drumul expres Piteşti-Craiova

Anunţ de ultimă oră despre drumul expres Piteşti-Craiova

Licitaţiile pentru construirea a două dintre cele patru tronsoane ale drumului expres Piteşti-Craiova ar putea fi blocate, ca urmare a unor decizii judecătoreşti de luna trecută. Acestea vor putea fi însă atacate, potrivit oficialilor de la Drumuri, care spun că vor face toate demersurile legale necesare.

După ce Guvernul le-a promis americanilor de la Ford construirea cât mai rapidă a şoselei de mare viteză Craiova – Piteşti, CNAIR a lansat anul acesta licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia sa sub formă de drum expres iar în octombrie a primit zeci de oferte.

Doar că, în urma contestaţiilor unui constructor, Curtea de Apel Bucureşti a decis pe 22 noiembrie modificarea documentaţiilor pentru două dintre cele patru tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Piteşti.

Asta după ce anterior a respins contestaţia constructorului privind alt tronson al aceluiaşi drum. Mai mult, contestaţiile constructorului fusese anterior respinse şi de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

„Având în vedere că o instanţă din cadrul Curtii de Apel Bucureşti, pe aceeaşi speţă şi pe aceleaşi documente, a pronunţat o sentinţă diferită şi că unul din membrii completului Curţii de Apel Bucureşti care a judecat plângerile pentru procedura de achiziţie publică Proiectare şi Execuţie Craiova – Piteşti Tronsonul 3 şi pentru procedura de achiziţie publică Proiectare şi Execuţie Craiova – Piteşti Tronsonul 4 a avut o opinie separată la pronuntarea hotărârii, CNAIR SA, după emiterea motivării, va face toate demersurile legale la Curtea de Apel Bucureşti conform Codului de Procedură Civilă”, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii CNAIR.

Ei precizează că în primul ciclu procesual, care s-a desfăşurat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, CNAIR SA a avut câştig de cauză.

Întrebaţi dacă în urma deciziilor judecătoreşti din noiembrie, licitaţiile pentru cele două tronsoane vor fi anulate, oficialii CNAIR au spus că nu se pot pronunţa până când nu se vor parcurge şi se vor finaliza toţi paşii procedurali şi legali în ceea ce priveşte litigiile aferente licitaţiilor mai sus menţionate.

De asemenea, ei susţin că nu vor fi afectate celelalte licitaţii, lansate pe documentaţii similare.