ALDE a luat act de demisia lui Mihai Tudose din funcţia de prim-ministru – Observator de Arges

ALDE a luat act de demisia lui Mihai Tudose din funcţia de prim-ministru

ALDE a luat act de demisia lui Mihai Tudose din funcţia de prim-ministru

Ca urmare a retragerii sprijinului politic de către PSD, premierul Mihai Tudose şi-a dat demisia din funcţie, iar azi PSD-ALDE ar urma să facă o nouă propunere de prim-ministru.

În acest context, partenerul PSD de la guvernare ALDE a luat act de demisia lui Mihai Tudose din funcţia de prim-ministru, ca urmare a retragerii sprijinului politic de către PSD.

ALDE arată că decizia cu privire la nominalizarea unui nou prim-ministru trebuie să fie luată în urma unei analize amănunţite, în aşa fel încât „să ne asigurăm că programul de guvernare al coaliţiei PSD – ALDE va fi pus în aplicare”.

Pentru ALDE, două sunt obiectivele majore. Pe de o parte, agenda de guvernare şi viziunea noului premier cu privire la punerea în practică a programului de guvernare.

Al doilea obiectiv se referă la poziţia clară împotriva sistemului paralel de putere şi susţinerea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. „Nu trebuie să mai existe semne de întrebare în spaţiul public cu privire la influenţa nefastă a sistemului paralel asupra premierului”, afirmă ALDE.